Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Kamp moet menselijk gezicht tonen'

Geplaatst op 09 okt 2014 , bijgewerkt 09 okt 2014, 13:00

Minister Kamp moet menselijker omgaan met de gedupeerden van de gaswinning in Groningen. Dat zegt Cindy van de Velde, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis.

'Mensen zitten soms muurvast in de procedures die ze moeten doorlopen om hun huis te laten repareren. Dat zijn geen nummers, maar mensen die zich onveilig voelen in hun eigen huis,' zegt Van de Velde tegen Nu.nl.

Driekwart van de schadegevallen in Groningen is opgelost. Volgens de vereniging lijkt het erop dat vooral kleine, eenvoudige schades worden afgehandeld, maar dat complexere gevallen veel gedoe opleveren. 'Die laatste groep van 25 % bevat juist de moeilijkste gevallen,' zegt Van de Velde.

Urgentielijst

Bij het herstel van de schade aan woningen veroorzaakt door de gaswinning in Groningen moet het belang van de gedupeerden centraal staan. Om lange discussies te voorkomen, moet de schade eerste worden gerepareerd, voordat de vraag wordt gesteld bij wie de rekening komt te liggen, stelt Vereniging Eigen Huis. De vereniging roept Groningers die schade ondervinden van de gaswinning op zich te melden. De vereniging stelt een urgentielijst op van schadegevallen die met spoed moeten worden gerepareerd. Deze lijst moet de Tweede Kamer een beter inzicht geven in de afwikkeling van de schade.

Donderdagmiddag 9 oktober debatteert de Tweede Kamer over de situatie in Groningen.

Meer informatie
Dossier Aardbevingen Groningen
Urgentielijst

Gerelateerde nieuwsberichten
9 oktober 2014 - Persbericht: Urgentielijst geeft ontluisterend beeld schadeafhandeling Groningen
9 oktober 2014 -'Kamp moet menselijker zijn voor gedupeerden aardbeving'
25 september 2014 -'Meld urgente gevallen gasschade'
3 september 2014 - NAM onderzoekt 50.000 panden Groningen
4 juli 2014 - VEH: gedupeerden centraal bij gasschade
26 juni 2014 - Nog steeds geen vergoeding voor Groningers Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers