Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Week van de Energierekening van start

Geplaatst op 13 okt 2014 , bijgewerkt 13 okt 2014, 08:56

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal organiseert van 13 tot en met 19 oktober de Week van de Energierekening, bedoeld om consumenten te motiveren energie te besparen.

Een week lang krijgen huishoudens tips waarmee ze de energierekening omlaag kunnen brengen. De energierekening van een gemiddeld gezin is jaarlijks € 1.790, eind 2013 was dit gemiddeld € 1.727.

De koelkast, vriezer, televisie en wasmachine verbruiken in huis de meeste energie, blijkt uit het rapport Energietrends 2014 van Energieonderzoek Centrum Nederland, brancheverenigingen Energie-Nederland en Netbeheer Nederland. Energie besparen is eenvoudig. Vereniging Eigen Huis inventariseerde dat een huishouden in één week tijd € 500 kan besparen.

Top 10 energieverbruikers

  1. Combiketel
  2. Elektrische auto
  3. Verlichting
  4. Televisie
  5. Koelkast
  6. Ventilatie
  7. Verwarming
  8. Wasdroger
  9. ICT
  10. Audio- en videoapparatuur

Meer informatie
Oktober energiemaand
Test: kijk hoe makkelijk u kunt besparen

Gerelateerde nieuwsberichten
Energiezuinige verbouwing financieren via energierekening (september 2014)
Huishoudens verbruiken steeds minder energie (september 2014) 
Energieleverancier lokt klanten met laag tarief (augustus 2014)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers