Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe organisatie voor schadeherstel Groningen

Geplaatst op 20 okt 2014 , bijgewerkt 20 okt 2014, 11:56

De aardbevingsschade aan woningen in Groningen wordt vanaf 1 januari 2015 hersteld door het Centrum voor Veilig Wonen. Dat heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) bekend gemaakt.

In de nieuwe organisatie - Centrum voor Veilig Wonen is een werktitel - werken een aantal bedrijven samen: schadespecialist CED, ingenieursbureau Arcadis, OWS (een samenwerkingsverband van noordelijke bouwbedrijven) en IBM.

Zoals eerder is aangekondigd komt de schadeafhandeling met de nieuwe organisatie op meer afstand van de NAM te staan. Groningse huiseigenaren moeten hun schade zometeen melden bij het Centrum voor Veilig Wonen en niet meer bij de NAM. Er komt onafhankelijk toezicht. Wel blijft de NAM eindverantwoordelijk.

Complexe schades

De NAM draagt de taken vanaf 1 januari 2015 gefaseerd over aan de nieuwe organisatie. Meer complexe schades en specifieke doelgroepen moeten dan vanaf het begin door specialisten worden opgepakt. Kleine schades moeten versneld worden afgehandeld. Voorop staat bij de nieuwe organisatie het zorgen voor een veilige woonomgeving, het ontzorgen van bewoners en bewonerstevredenheid.

Op 'gezette momenten' rapporteert de organisatie over de voortgang, onder andere aan de Dialoogtafel. De nieuwe organisatie krijgt ongeveer 150 personeelsleden en een kantoor in Appingedam.

Urgentielijst

Vereniging Eigen Huis roept ondertussen mensen met complexe schades, die zich onvoldoende geholpen voelen, op zich aan te melden voor de Urgentielijst Gasschade. Met de lijst gaat de vereniging hun situatie onder de aandacht brengen in Den Haag en bij betrokken instanties.

Meer informatie:
Urgentielijst
Dossier Gasschade Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers