Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nieuwe organisatie voor schadeherstel Groningen

Geplaatst op 20 okt 2014 , bijgewerkt 20 okt 2014, 11:56

De aardbevingsschade aan woningen in Groningen wordt vanaf 1 januari 2015 hersteld door het Centrum voor Veilig Wonen. Dat heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) bekend gemaakt.

In de nieuwe organisatie - Centrum voor Veilig Wonen is een werktitel - werken een aantal bedrijven samen: schadespecialist CED, ingenieursbureau Arcadis, OWS (een samenwerkingsverband van noordelijke bouwbedrijven) en IBM.

Zoals eerder is aangekondigd komt de schadeafhandeling met de nieuwe organisatie op meer afstand van de NAM te staan. Groningse huiseigenaren moeten hun schade zometeen melden bij het Centrum voor Veilig Wonen en niet meer bij de NAM. Er komt onafhankelijk toezicht. Wel blijft de NAM eindverantwoordelijk.

Complexe schades

De NAM draagt de taken vanaf 1 januari 2015 gefaseerd over aan de nieuwe organisatie. Meer complexe schades en specifieke doelgroepen moeten dan vanaf het begin door specialisten worden opgepakt. Kleine schades moeten versneld worden afgehandeld. Voorop staat bij de nieuwe organisatie het zorgen voor een veilige woonomgeving, het ontzorgen van bewoners en bewonerstevredenheid.

Op 'gezette momenten' rapporteert de organisatie over de voortgang, onder andere aan de Dialoogtafel. De nieuwe organisatie krijgt ongeveer 150 personeelsleden en een kantoor in Appingedam.

Urgentielijst

Vereniging Eigen Huis roept ondertussen mensen met complexe schades, die zich onvoldoende geholpen voelen, op zich aan te melden voor de Urgentielijst Gasschade. Met de lijst gaat de vereniging hun situatie onder de aandacht brengen in Den Haag en bij betrokken instanties.

Meer informatie:
Urgentielijst
Dossier Gasschade Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.