Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kabinet verduidelijkt schenkingsvrijstelling

Geplaatst op 21 okt 2014 , bijgewerkt 21 okt 2014, 09:00

De tijdelijk tot € 100.000 verhoogde schenkingsvrijstelling geldt ook voor woningen in aanbouw waarvan de eerste termijn in 2014 wordt voldaan. De schenking moet dan wel in 2014 zijn overgemaakt.

Dit blijkt uit een bericht dat het kabinet afgelopen vrijdag publiceerde. Het kabinet schreef ook iets over mensen die een woning kopen en vervolgens verbouwen. De verhoogde schenkingsvrijstelling geldt voor deze groep alleen als zij de schenking in 2014 hebben ontvangen én zij al in 2014 eigenaar zijn van deze te verbouwen woning.

Netwerk Notarissen suggereerde begin oktober dat kopers van een klushuis nog tot en met 2016 de tijd hebben om hun huis te kopen en op te knappen, als zij willen profiteren van de tijdelijk verhoogde schenkingsvrijstelling. Maar het kabinet heeft nu dus aangegeven dat dit niet mogelijk is.

Bericht van kabinet (17 oktober 2014)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.