Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Huizenprijzen blijven stijgen

Geplaatst op 21 okt 2014 , bijgewerkt 21 okt 2014, 10:57

Bestaande koopwoningen waren in september 1,7% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De prijzen van koopwoningen stijgen al zes maanden op rij. Het gemiddelde prijsniveau is ongeveer even hoog als in de lente van 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een hoogtepunt bereikten, liggen de prijzen landelijk gemiddeld nog wel  ruim 19% lager.

Derde kwartaal

In het derde kwartaal zijn de prijzen van koopwoningen 1,8% gestegen in vergelijking met een jaar eerder. In de meeste provincies werden de bestaande huizen duurder. De prijsstijging in Noord-Holland was met 3,8% het grootst. Alleen in Groningen, Friesland en Zeeland waren koophuizen goedkoper dan een jaar eerder. De daling was in Zeeland met 1,3% het grootst.

Verkocht

Vorige week maakte het Kadaster al bekend dat in september bijna 40% meer woningen zijn verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. 

Meer informatie

Woningmarktcijfers
Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers