Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Huizenprijzen blijven stijgen

Geplaatst op 21 okt 2014 , bijgewerkt 21 okt 2014, 10:57

Bestaande koopwoningen waren in september 1,7% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De prijzen van koopwoningen stijgen al zes maanden op rij. Het gemiddelde prijsniveau is ongeveer even hoog als in de lente van 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een hoogtepunt bereikten, liggen de prijzen landelijk gemiddeld nog wel  ruim 19% lager.

Derde kwartaal

In het derde kwartaal zijn de prijzen van koopwoningen 1,8% gestegen in vergelijking met een jaar eerder. In de meeste provincies werden de bestaande huizen duurder. De prijsstijging in Noord-Holland was met 3,8% het grootst. Alleen in Groningen, Friesland en Zeeland waren koophuizen goedkoper dan een jaar eerder. De daling was in Zeeland met 1,3% het grootst.

Verkocht

Vorige week maakte het Kadaster al bekend dat in september bijna 40% meer woningen zijn verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. 

Meer informatie

Woningmarktcijfers
Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.