Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Oktober: 58 procent meer hypotheekaanvragen

Geplaatst op 04 nov 2014 , bijgewerkt 04 nov 2014, 09:28

De stijgende lijn van het aantal hypotheekaanvragen zet door. In oktober verwerkte het Hypotheken Data Netwerk (HDN) ongeveer 24.500 hypotheekaanvragen. Dat was 58 % meer dan in oktober vorig jaar.

Zes op de tien aanvragers kozen voor een rentevaste periode van tien jaar, in de afgelopen tien weken. Daarna is de rentevaste periode van twintig jaar het meest populair; hier koos 14 % voor.

De leeftijdscategorie van 25 tot en met 29 jaar telde de afgelopen tien weken de meeste aanvragers: 18 %. Op de tweede plaats komt de categorie van 30 tot 34, met 15 %.

In augustus steeg het aantal door HDN verwerkte hypotheekaanvragen met 40 %, ten opzichte van dezelfde maand in 2013. In september was de toename 27 %.

HDN verwerkt ongeveer 70 % van de hypotheekaanvragen die adviseurs naar geldverstrekkers sturen. Daarmee is HDN een goede graadmeter voor ontwikkelingen in de hypotheekmarkt. Vanwege seizoensinvloeden wordt het aantal hypotheekaanvragen meestal vergeleken met dezelfde periode in het voorgaande jaar. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers