Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Inbraakslachtoffers vaak langdurige emotionele klachten

Geplaatst op 04 nov 2014 , bijgewerkt 04 nov 2014, 11:49

Slachtoffers houden vaak langdurig psychische en lichamelijke klachten over aan een inbraak. Dit blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW).

Van de mensen die in de afgelopen vijf jaar te maken kregen met een woninginbraak had een groot deel in de eerste weken na de inbraak moeite met in slaap komen, onrustig slapen of last van nachtmerries. Ook worden concentratieproblemen veelvuldig genoemd en geven slachtoffers aan vaker boos, neerslachtig of gespannen te zijn. Bijna 40 % zegt het gevoel van veiligheid in hun eigen huis kwijt te zijn. Van de ondervraagden verwacht een vijfde zelfs zijn leven lang last te houden van de gevolgen van een inbraak.

Inbraakpreventie

Het onderzoek onder 500 respondenten is gedaan in het kader van de eerste Nationale Inbraakpreventie Weken, waarvoor minister Opstelten maandag 3 november het startsein gaf. De stichting NIPW heeft als doel inbraakpreventie hoger op de agenda te krijgen bij woningbezitters. De stichting wil bijdragen aan het verlagen van het aantal inbraken en inbraakpogingen, dat nu nog op 87.500 per jaar ligt. Het streven is om dit aantal te verlagen naar 65.000 in 2017.

Meer informatie
Lees meer over het voorkomen van inbraken

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden