Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Consument positief over woningmarkt

Geplaatst op 06 nov 2014 , bijgewerkt 06 nov 2014, 09:16

Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt neemt verder toe, zo blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator. Voor het eerst in tien jaar komt de stemmingsgraadmeter met 103 punten boven de normaalwaarde van 100 uit.

Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt is uit een diep dal gekropen. In december 2012 werd het dieptepunt bereikt. Toen gaf de Eigen Huis Marktindicator 51 punten aan. Nadat het kabinet duidelijkheid verschafte over de te nemen maatregelen voor de woningmarkt, nam het vertrouwen gestaag toe.

Een andere reden voor het toenemende vertrouwen, is de voortdurend dalende hypotheekrente. De mogelijkheid deze voor jaren vast te leggen geeft huizenkopers het gevoel op het juiste moment in te stappen. Ook de lichte stijging van de huizenprijzen in delen van Nederland stimuleert het vertrouwen.

Of de woningmarkt verder herstelt, is vooral afhankelijk van de financieringsmogelijkheden van kopers. Voor hen is het niet alleen een kwestie van willen, maar vooral van kunnen kopen. De financiĆ«le sector en de overheid hebben daarom grote invloed op de ontwikkelingen op de woningmarkt. Zo worden de financieringsnormen per 1 januari volgend jaar verder aangescherpt.

Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

 

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media