Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Helft Nederlanders gewisseld van energieleverancier

Geplaatst op 19 nov 2014 , bijgewerkt 19 nov 2014, 11:49

Van alle Nederlanders is in de afgelopen 10 jaar 55 % minstens één keer gewisseld van energieleverancier.

Dit blijkt uit een rapport van de Autoriteit Consument & Markt.

Afgelopen jaar wisselde 12,7 % van de consumenten van energieleverancier. Voor het overgrote deel van de consumenten was het prijsvoordeel de belangrijkste reden om over te stappen. De overstappers geven aan dat ze bijzonder tevreden zijn over de gemaakte overstap.

Nog nooit overgestapt

Degenen die nog nooit zijn overgestapt (38 %) kunnen via een vergelijkingswebsite tot € 390 besparen. Bij het afsluiten van een contract maken overstappers alleen weinig gebruik van een prijsvergelijker. In de meeste gevallen zeggen consumenten dat ze liever overstappen via het betreffende energiebedrijf. Veel consumenten veronderstellen dat ze niet hoeven over te stappen, als ze hun eigen leverancier op een vergelijkingswebsite aantreffen als voordeligste aanbieder. Maar in de meeste gevallen zal het huidige contract van de consument niet het voordeligste contract zijn.

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat consumenten voor het eerst konden kiezen bij welke energieleverancier zij hun energiecontract willen afsluiten.

Gerelateerde nieuwsberichten
Energieaanbiedingen moeten nog duidelijker (november 2014)
Huishoudens verbruiken steeds minder energie (september 2014)
Energiebedrijf lokt klant met laag energietarief (augustus 2014)

Meer informatie
Stap over met de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis
5 vragen over overstappen (PDF) (Eigen Huis Magazine oktober 2014)
Uitleg over de energierekening

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers