Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Huizenprijzen weer gestegen

Geplaatst op 21 nov 2014 , bijgewerkt 21 nov 2014, 10:00

Bestaande koopwoningen waren in oktober 2,2% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Al meer dan een half jaar stijgen de huizenprijzen maandelijks vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het gemiddelde prijsniveau was afgelopen maand even hoog als in mei 2003. Vergeleken met de piek op de huizenmarkt in augustus 2008, zijn de prijzen met 19% gedaald.

Afgelopen maandag maakte het Kadaster bekend dat in oktober 14.353 bestaande koopwoningen zijn verkocht. Dit is een toename van bijna 45% ten opzichte van oktober vorig jaar.

In de eerste tien maanden van 2014 zijn 116.550 woningen verkocht, bijna 39% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Tot nu toe zijn bijna 6.500 meer bestaande koopwoningen verkocht dan in heel 2013.

Meer woningmarktcijfers

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers