Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Huizenprijzen weer gestegen

Geplaatst op 21 nov 2014 , bijgewerkt 21 nov 2014, 10:00

Bestaande koopwoningen waren in oktober 2,2% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Al meer dan een half jaar stijgen de huizenprijzen maandelijks vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het gemiddelde prijsniveau was afgelopen maand even hoog als in mei 2003. Vergeleken met de piek op de huizenmarkt in augustus 2008, zijn de prijzen met 19% gedaald.

Afgelopen maandag maakte het Kadaster bekend dat in oktober 14.353 bestaande koopwoningen zijn verkocht. Dit is een toename van bijna 45% ten opzichte van oktober vorig jaar.

In de eerste tien maanden van 2014 zijn 116.550 woningen verkocht, bijna 39% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Tot nu toe zijn bijna 6.500 meer bestaande koopwoningen verkocht dan in heel 2013.

Meer woningmarktcijfers

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.