Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Netbeheerkosten op energierekening omlaag

Geplaatst op 27 nov 2014 , bijgewerkt 27 nov 2014, 12:58

Consumenten zijn in 2015 minder kwijt aan netbeheerkosten. De tarieven die regionale netbeheerders komend jaar mogen rekenen voor het transport van gas en elektriciteit gaan fors omlaag.

Dit maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag bekend.

Het gaat om een bedrag van ongeveer € 25 per jaar, per huishouden. In totaal verlaagt de ACM de inkomsten van de regionale netbeheerders met € 260 miljoen. Het gaat om zo'n € 200 miljoen voor elektra en € 60 miljoen voor gas. Volgens de toezichthouder kunnen de tarieven dalen, omdat de kosten voor netbeheerders dat ook doen.

Energierekening niet lager

De lagere netbeheerkosten leiden niet per se tot een lagere energierekening. Als komend jaar de leveringskosten en energiebelasting stijgen, kan het voordeel van € 25 teniet worden gedaan. De energierekening is opgebouwd uit drie kostenposten, namelijk: leveringskosten (45 %), netbeheer- en meterkosten (19 %) en belastingen (36 %). 

Meer informatie
Zo is de energierekening opgebouwd
Collectieve Inkoop Energie

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.