Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Belastingdienst: uitstel aangifte en betaling in 2015

Geplaatst op 08 dec 2014 , bijgewerkt 08 dec 2014, 10:47

De belastingaangifte over 2014 moet uiterlijk 1 mei volgend jaar bij de Belastingdienst binnen zijn. Dat is een maand later dan voorheen.

De Belastingdienst hoopt dat door het uitstel meer mensen gebruik maken van de vooraf ingevulde aangifte. Deze is vanaf 1 maart komend jaar op te vragen. Belastingbetalers die als vanouds voor 1 april aangifte doen, ontvangen voor 1 juli hun aanslag. Deze garantie geldt niet voor hen die dat later doen.

Ook krijgen consumenten langer de tijd om de aanslagen te betalen. Normaal geldt een uitstel van betaling van uiterlijk zes weken na de datum van de aanslag. Deze termijn wordt komend jaar met vier maanden verlengd. Over deze periode wordt geen rente gerekend.

De verlengde betalingstermijn geldt voor de inkomstenbelasting en de premie volksverzekeringen van 2014 en alle aanslagen die tussen 1 april en 1 juli worden opgelegd. Het uitstel van betaling hoeft niet speciaal te worden aangevraagd, maar wordt automatisch verleend aan iedereen die een aanslag krijgt.

Meer informatie
De belastingaangifte 
Voorwaarden uitstel van betaling (Belastingdienst)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.