Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Winsum trekt schade af van WOZ-waarde huizen

Geplaatst op 09 dec 2014 , bijgewerkt 09 dec 2014, 09:45

Als eerste gemeente in het bevingsgebied geeft Winsum inwoners met schade de mogelijkheid die vooraf te melden, zodat de schade meteen wordt afgetrokken van de WOZ-waarde.

Het gaat om aardbevingsschade die nog niet is hersteld. Er moet wel een schaderapport zijn om de schade aan te tonen. Wordt de schade volgend jaar  gerepareerd, vervalt de vermindering met ingang van belastingjaar 2016. Volgens wethouder Harmannus Blok van Winsum scheelt dit behalve voor de gemeente ook de burger veel werk. Die hoeft nu geen bezwaarschrift in te dienen om te zorgen dat die schade in mindering wordt gebracht op de WOZ-waarde. Mensen houden overigens wel de mogelijkheid om een bezwaarschrift in te dienen.

Blok verwacht dat andere gemeenten het initiatief van Winsum zullen volgen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers