Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Lagere energierekening door zachte winter

Geplaatst op 12 dec 2014 , bijgewerkt 12 dec 2014, 13:32

Voor veel Nederlandse huishoudens valt de energierekening dit jaar lager uit dan vorig jaar. Dit komt door het zachte weer en de dalende gasprijzen.


Door het zachte weer hebben Nederlandse huishoudens afgelopen jaar minder gas verbruikt. Klanten van Eneco bespaarden daardoor gemiddeld € 140 en klanten van Essent  bijna € 200 op jaarbasis. Dit verschilt, volgens een woordvoerder van Eneco, omdat klanten van Eneco in kleinere huizen in de Randstad wonen en daardoor minder gas verbruiken dan klanten van Essent.
Vanwege de dalende olie- en gasprijzen hebben beide energieleveranciers voor komend jaar een prijsverlaging aangekondigd. In november werd al bekend dat de netbeheertarieven komend jaar dalen.

Gerelateerde nieuwsberichten
Netbeheerkosten op energierekening omlaag

Meer informatie
Uitleg over de energierekening

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid