Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer woningen verkocht in november

Geplaatst op 17 dec 2014 , bijgewerkt 17 dec 2014, 13:08

In november verwisselden 11.696 woningen van eigenaar. Dat is een stijging van 10,6% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

De toegenomen verkoop betreft alle woningtypen, behalve twee-onder-een-kapwoningen. Daarvan daalde de verkoop ten opzichte van november vorig jaar met 2,3%. Appartementen waren met een verkoopstijging van ruim 21% het meest in trek.

Vergeleken met november 2013 steeg de woningverkoop in bijna alle provincies. Friesland vormt de uitzondering - daar liep de verkoop met bijna 5% terug. De toename was het grootst in Noord-Holland met bijna 23%. Vooral de verkopen in Amsterdam dragen bij aan de positieve cijfers uit deze provincie.

Het Kadaster registreerde vorige maand 17.105 nieuwe hypotheken. Dit is een stijging van 7,5% vergeleken met november vorig jaar.

De Kadastercijfers weerspiegelen het positieve sentiment op de woningmarkt die de Eigen Huis Marktindicator al maanden aangeeft. Vorige maand bereikte de stemmingsgraadmeter van de woningmarkt de recordwaarde van 105 punten. Dit is de hoogste waarde sinds de invoering van de Eigen Huis Marktindicator in 2004.

Meer informatie
Woningmarktcijfers

Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Koper positiever, financieel korset strakker

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers