Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Belastingaangifte vanaf 1 maart mogelijk

Geplaatst op 19 dec 2014 , bijgewerkt 19 dec 2014, 10:00

Huiseigenaren die al aan het eind van de kerstvakantie hun aangifte inkomstenbelasting willen indienen, moeten nog even geduld hebben. Voorgaande jaren kon dit vanaf 1 januari, maar in 2015 is het pas vanaf 1 maart mogelijk.

Ook dit jaar biedt de fiscus op belastingdienst.nl de vooraf ingevulde aangifte aan, die een burger – zo nodig – kan corrigeren. Dat kan de nodige tijd besparen. Aangifte doen kan komend jaar een maand langer dan vorig jaar: nu tot 1 mei.

Iemand die voor 1 april al aangifte doet, krijgt voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Deze garantie geldt niet voor mensen die hun aangifte na 1 april indienen.

Burgers krijgen in 2015 langer de tijd om hun aanslag te betalen: vier maanden. Voorheen was dat zes weken. Over deze periode wordt geen rente berekend.

Meer info van Belastingdienst

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers