Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

AFM waarschuwt voor extra advieskosten

Geplaatst op 19 dec 2014 , bijgewerkt 19 dec 2014, 14:00

Consumenten die een hersteladvies voor een woekerpolis krijgen, dienen goed op te letten. Er zijn bedrijven actief die de beleggingsverzekering maar al te graag willen omzetten naar een van hun eigen producten, maar daar is de klant vaak niet bij gebaat.

Deze waarschuwing heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gisteren op de eigen site geplaatst. De AFM heeft diverse bedrijven in het vizier.

In Nederland lopen nog circa 620.000 aan een hypotheek gekoppelde beleggingsverzekeringen, volgens de AFM. Ze brengen vaak te weinig op om aan het einde van de looptijd de hypotheek mee af te lossen, terwijl dat meestal wel de bedoeling was. De adviseur die het product heeft verkocht moet nu gratis hersteladvies geven aan de klant, heeft de AFM bepaald. Door aanpassingen in de woekerpolis of het afsluiten van een nieuw product kan de opbrengst verbeteren.

Tips

Vereniging Eigen Huis adviseert huiseigenaren die een woekerpolis hebben om contact op te nemen met hun eigen adviseur, voor een gratis hersteladvies (als dat nog niet gegeven is). Toezichthouder AFM roept consumenten op hun ervaringen met hersteladvies te delen, via een contactformulier.

Bericht AFM
Dossier beleggingsverzekeringen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers