Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Waterschap gemiddeld 1,7% duurder

Geplaatst op 22 dec 2014 , bijgewerkt 22 dec 2014, 09:30

De waterschapslasten stijgen komend jaar met gemiddeld 1,7%. Huishoudens betalen in 2015 zo'n € 320 aan hun waterschap, zo blijkt uit berekeningen van Vereniging Eigen Huis en de Unie van Waterschappen.

De grootste stijging is te noteren bij het waterschap Hollandse Delta dat de Zuid-Hollandse eilanden als verzorgingsgebied heeft. Daar stijgen de lasten voor meerpersoonshuishoudens, ofwel gezinnen, met 5%.

Dezelfde groep huiseigenaren is in 2015 in het waterschap Peel en Maasvallei (Noord- en Midden-Limburg) juist iets meer dan 1,2% goedkoper uit.

Huiseigenaren vallend onder het waterschap Delfland, ofwel Den Haag en omgeving, betalen met gemiddeld € 452 de hoogste lasten. Deze zijn met € 222 het laagst in het waterschap Roer en Overmaas, dat in Midden- en Zuid-Limburg ligt.

Landelijk gezien betalen huiseigenaren ongeveer 30% meer aan waterschapslasten dan huurders.

Lees meer over woonlasten

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.