Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Waterschap gemiddeld 1,7% duurder

Geplaatst op 22 dec 2014 , bijgewerkt 22 dec 2014, 09:30

De waterschapslasten stijgen komend jaar met gemiddeld 1,7%. Huishoudens betalen in 2015 zo'n € 320 aan hun waterschap, zo blijkt uit berekeningen van Vereniging Eigen Huis en de Unie van Waterschappen.

De grootste stijging is te noteren bij het waterschap Hollandse Delta dat de Zuid-Hollandse eilanden als verzorgingsgebied heeft. Daar stijgen de lasten voor meerpersoonshuishoudens, ofwel gezinnen, met 5%.

Dezelfde groep huiseigenaren is in 2015 in het waterschap Peel en Maasvallei (Noord- en Midden-Limburg) juist iets meer dan 1,2% goedkoper uit.

Huiseigenaren vallend onder het waterschap Delfland, ofwel Den Haag en omgeving, betalen met gemiddeld € 452 de hoogste lasten. Deze zijn met € 222 het laagst in het waterschap Roer en Overmaas, dat in Midden- en Zuid-Limburg ligt.

Landelijk gezien betalen huiseigenaren ongeveer 30% meer aan waterschapslasten dan huurders.

Lees meer over woonlasten

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers