Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Koopwoningen ruim 2 procent duurder

Geplaatst op 22 dec 2014 , bijgewerkt 22 dec 2014, 09:40

Bestaande koopwoningen waren vorige maand 2,3% duurder dan in november 2013. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

De huizenprijzen volgen nu al meer dan een half jaar een consequent stijgende lijn. Het gemiddelde prijsniveau is nu ongeveer gelijk aan dat van april 2003. Vergeleken met de piek van de huizenmarkt in augustus 2008, is de gemiddelde prijs voor een woning met iets meer dan 19% gezakt.

Vorige week maakte het Kadaster bekend dat in november 11.696 woningen zijn verkocht. Dat is een stijging van 10,6% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In de eerste elf maanden van dit jaar verwisselden 128.246 woningen van eigenaar. Dat is een toename van 35,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In 2014 zijn tot nu toe ruim 18.000 meer huizen verkocht dan in heel 2013.

Meer informatie
Woningmarktcijfers

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers