Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Zelf huis bouwen eenvoudiger

Geplaatst op 23 dec 2014 , bijgewerkt 23 dec 2014, 10:29

Vanaf 1 juli 2015 is het makkelijker om zelf een huis te bouwen naar eigen wensen. Particulieren krijgen meer vrijheid bij het ontwerpen van hun huis, zoals de hoogte van het plafond, de grootte van badkamer en toilet, en de trappen.

Minister Blok (Wonen) vereenvoudigt daartoe de eisen in het Bouwbesluit 2012. Ook het bouwen van studentenwoningen wordt eenvoudiger en aantrekkelijker voor investeerders. De verplichting van een balkon en fietsenhok wordt geschrapt en de eis voor het minimale oppervlak gaat van 18 naar 15 vierkante meter.

Nieuwe gebouwen met een publieksfunctie worden toegankelijker voor gehandicapten. Zo moet de hoofdingang vanaf 1 juli altijd toegankelijk zijn voor rolstoelen en de ruimte binnen het gebouw moet voor 80 % toegankelijk zijn. In winkels 60 %. Als dat technisch niet mogelijk is, zoals in voetbalstadions of theaters, blijft de huidige eis van 40 % gelden.

De minister heeft het voorstel om het Bouwbesluit aan te passen onlangs naar de Tweede Kamer gestuurd.

Meer informatie 
Kamerbrief 19 december 2014

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.