Actueel

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Huis bouwen? Vraag voor 2015 een bouwvergunning aan

Geplaatst op 23 dec 2014 , bijgewerkt 23 dec 2014, 12:07

Wie vergevorderde plannen heeft een huis te laten bouwen, doet er goed aan nog dit jaar een omgevingsvergunning aan te vragen. Na 1 januari 2015 gelden nieuwe eisen, waardoor de bouw van de woning tot 15 duizend euro meer kan gaan kosten.

Per 1 januari worden de energieprestatie-eisen voor nieuwbouwwoningen aangescherpt. Door deze eisen moeten bouwers dikkere pakken isolatiemateriaal aanbrengen en woningen voorzien van energiebesparende installaties.

Vanaf komend jaar geldt een EPC-eis van 0,4. Dit jaar geldt nog een eis van 0,6. De EPC-waarde drukt uit hoe energiezuinig een gebouw is. Hoe lager de EPC-waarde, hoe lager het energieverbruik. De bouwkosten van een nieuwbouwwoning kunnen door de strengere isolatie- en energiebesparingseisen tot 15 duizend euro stijgen.

Als u vergevorderde plannen heeft een woning te laten bouwen en u heeft met deze hogere kosten geen rekening gehouden, doet u er goed aan nog in 2014 een omgevingsvergunning voor de bouw aan te vragen. Dan gelden de oude eisen nog.

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media