Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Huis bouwen? Vraag voor 2015 een bouwvergunning aan

Geplaatst op 23 dec 2014 , bijgewerkt 23 dec 2014, 12:07

Wie vergevorderde plannen heeft een huis te laten bouwen, doet er goed aan nog dit jaar een omgevingsvergunning aan te vragen. Na 1 januari 2015 gelden nieuwe eisen, waardoor de bouw van de woning tot 15 duizend euro meer kan gaan kosten.

Per 1 januari worden de energieprestatie-eisen voor nieuwbouwwoningen aangescherpt. Door deze eisen moeten bouwers dikkere pakken isolatiemateriaal aanbrengen en woningen voorzien van energiebesparende installaties.

Vanaf komend jaar geldt een EPC-eis van 0,4. Dit jaar geldt nog een eis van 0,6. De EPC-waarde drukt uit hoe energiezuinig een gebouw is. Hoe lager de EPC-waarde, hoe lager het energieverbruik. De bouwkosten van een nieuwbouwwoning kunnen door de strengere isolatie- en energiebesparingseisen tot 15 duizend euro stijgen.

Als u vergevorderde plannen heeft een woning te laten bouwen en u heeft met deze hogere kosten geen rekening gehouden, doet u er goed aan nog in 2014 een omgevingsvergunning voor de bouw aan te vragen. Dan gelden de oude eisen nog.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers