Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Stevige aardbeving Groningen

Geplaatst op 30 dec 2014 , bijgewerkt 30 dec 2014, 09:54

Groningen is vannacht opnieuw getroffen door een aardbeving. De beving had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter. De oorzaak is de aardgaswinning in Noord-Nederland.

Seismoloog Läslo Evers van het KNMI zegt dat het om een van de stevigste bevingen van het jaar gaat. Het epicentrum lag volgens het KNMI in Woudbloem in de gemeente Slochteren, zo'n 11 kilometer ten oosten van de stad Groningen. Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zijn 75 schademeldingen binnengekomen.

Zeerijp

Zondag was er een lichtere aardbeving in het Groningse Zeerijp, met een kracht van 1,3 op de schaal van Richter. In totaal zijn er dit jaar 85 bevingen geweest in Noord-Nederland die zijn veroorzaakt door de aardgaswinning. Daarvan waren er 79 in het zogeheten Groningen-veld.
Vereniging Eigen Huis maakt zich sterk voor huizenbezitters in het aardbevingsgebied die hun (WOZ)waarde zien kelderen, zich onveilig voelen onder hun eigen dak en slachtoffer worden van eindeloze bureaucratische rompslomp. Meer hierover leest u in ons dossier Gasschade Groningen.


Lees het artikel in Eigen Huis Magazine januari over slachtoffers in het aardbevingsgebied

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media