Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Stevige aardbeving Groningen

Geplaatst op 30 dec 2014 , bijgewerkt 30 dec 2014, 09:54

Groningen is vannacht opnieuw getroffen door een aardbeving. De beving had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter. De oorzaak is de aardgaswinning in Noord-Nederland.

Seismoloog Läslo Evers van het KNMI zegt dat het om een van de stevigste bevingen van het jaar gaat. Het epicentrum lag volgens het KNMI in Woudbloem in de gemeente Slochteren, zo'n 11 kilometer ten oosten van de stad Groningen. Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zijn 75 schademeldingen binnengekomen.

Zeerijp

Zondag was er een lichtere aardbeving in het Groningse Zeerijp, met een kracht van 1,3 op de schaal van Richter. In totaal zijn er dit jaar 85 bevingen geweest in Noord-Nederland die zijn veroorzaakt door de aardgaswinning. Daarvan waren er 79 in het zogeheten Groningen-veld.
Vereniging Eigen Huis maakt zich sterk voor huizenbezitters in het aardbevingsgebied die hun (WOZ)waarde zien kelderen, zich onveilig voelen onder hun eigen dak en slachtoffer worden van eindeloze bureaucratische rompslomp. Meer hierover leest u in ons dossier Gasschade Groningen.


Lees het artikel in Eigen Huis Magazine januari over slachtoffers in het aardbevingsgebied

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers