Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Geen hogere gasrekening door dichtdraaien gaskraan

Geplaatst op 19 feb 2015 , bijgewerkt 19 feb 2015, 09:08

De gasrekening stijgt niet, nu de gaskraan verder dicht wordt gedraaid. Dat zegt Machiel Mulder, hoogleraar Energiemarkten aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tot de zomer wordt in Groningen minder gas gewonnen. Op 1 juli bekijkt minister Henk Kamp (Economische Zaken) of het hele jaar minder gas gewonnen kan worden. Als dat gebeurt, stijgt de gasrekening volgens Mulder waarschijnlijk niet. De gastarieven staan namelijk voor dit jaar voor veel consumenten al vast. Bij huishoudens die variabele tarieven hebben afgesproken, wordt een eventuele prijsstijging of -daling vertraagd doorgevoerd.

Meer informatie
Uitleg over vaste en variabele tarieven
Uitleg over de energierekening

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.