Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuw keurmerk voor cv-ketelonderhoud

Geplaatst op 26 feb 2015 , bijgewerkt 26 feb 2015, 10:15

Minister Stef Blok (Wonen) heeft dinsdag een nieuw keurmerk voor veilig en energiezuinig stoken met cv-ketels gepresenteerd.

Installateurs  met het OK CV-keurmerk onderhouden de cv-ketel en het rookgaskanaal en zijn verplicht de eigenaar van de cv-ketel een schriftelijk energiebesparingsadvies te geven. Installateurs zonder OK CV-keurmerk zijn dat niet verplicht.

Met het keurmerk wil de installatiebranche het aantal ongevallen met cv-ketels verminderen en installaties zuiniger maken. Geen of onvoldoende onderhoud is volgens de branche de belangrijkste oorzaak van ongelukken met cv-ketels. Doelstelling is dat halverwege 2015 100 bedrijven het vrijwillige OK CV-keurmerk hebben.

Het label is ontwikkeld door UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor technische installatiebedrijven en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

Vereniging Eigen Huis vindt dat het een vanzelfsprekendheid moet zijn dat cv-ketels door installateurs en onderhoudsbedrijven goed worden onderhouden. Ook door bedrijven die geen OK CV-keurmerk voeren. Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis: 'Een keurmerk is daarvoor, wat ons betreft, overbodig. Wel juichen we het toe dat de branche aan kwaliteitsverbetering werkt. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat dit de consument op extra kosten jaagt, maar daar lijkt het vooralsnog niet op.' 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers