Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Gratis warmtescan voor 10.000 huizen

Geplaatst op 11 mrt 2015 , bijgewerkt 11 mrt 2015, 09:52

10.000 huiseigenaren krijgen van het Nationaal Energiebespaarfonds een gratis warmtescan van hun woning.

Het fonds wil huiseigenaren hiermee aanzetten energiebesparende maatregelen te nemen. De warmtescan geeft inzicht in het warmteverlies van de gevel van de woning.

Oudere wijken

In de gemeente Apeldoorn krijgen 5.000 huizenbezitters een warmtescan, in Vianen 2.000. Er wordt nog gezocht naar een derde gemeente. Het Nationaal Energiebespaarfonds selecteerde koopwoningen in oudere wijken, waar nog geen andere duurzaamheidsacties worden georganiseerd. Woningeigenaren ontvangen voorafgaand aan de scan een brief. Als zij niet willen dat een warmtefoto wordt gemaakt van hun woning, kunnen zij zich afmelden.

Nationaal Energieakkoord

Het Nationaal Energiebespaarfonds komt voort uit het Nationaal Energieakkoord. Huiseigenaren die energiebesparende maatregelen willen nemen, kunnen hiervoor een Energiebespaarlening aanvragen. Deze lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Het fonds is gevormd door financiële bijdragen van de Rabobank, de ASN Bank en de Rijksoverheid.

Gerelateerde nieuwsberichten
Fonds voor financiering energiebesparende maatregelen van start (januari 2014)
Weinig animo voor Energiebespaarlening (juni 2014)

Meer informatie
Subsidie en financieringen 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers