Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Overstromingsrisico binnenkort te verzekeren

Geplaatst op 24 mrt 2015 , bijgewerkt 24 mrt 2015, 10:30

Huishoudens kunnen het risico van een overstroming binnenkort verzekeren. Verzekeraar  Neerlandse gaat zo’n verzekering namelijk aanbieden.

Het betreft een vrijwillige verzekering, met een jaarpremie vanaf € 56. Een huiseigenaar kan een lagere premie krijgen, als hij vloedschotten plaatst of andere beschermende maatregelen neemt.

De exacte premie wordt bepaald op basis van het risico dat een huishouden loopt. Ingenieursbureau Arcadis heeft hiervoor samen met Neerlandse een model ontwikkeld. De verzekerde kan zelf zijn verzekerd bedrag kiezen. Hij kan ook zelf bepalen of hij alleen het woonhuis wil verzekeren, alleen de inboedel of allebei. Elk Nederlands adres dat niet buitendijks ligt, is verzekerbaar.

Het is voor het eerst sinds de watersnoodramp in 1953 dat het overstromingsrisico in Nederland verzekerbaar is. Neerlandse, een relatief kleine verzekeraar, kan deze polis aanbieden omdat een internationale groep beleggers het risico draagt.

Meer informatie
ACM wijst verplichte overstromingsverzekering af (12 juni 2013)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers