Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Laag btw-tarief bij verbouwingen vervalt

Geplaatst op 01 mei 2015 , bijgewerkt 01 mei 2015, 10:37

Per 1 juli 2015 vervalt het lage btw-tarief voor verbouwingen van woningen die ouder zijn dan 2 jaar.

Mensen die nog willen profiteren van het lage tarief van 6% moeten zorgen dat de werkzaamheden vóór 1 juli zijn afgerond. Het lage btw-tarief blijft wel van toepassing voor het schilderen, stukadoren en isoleren van de woning.

Klus opdelen

Wie nog snel wil profiteren van het lage btw-tarief kan alleen nog kleine werkzaamheden laten verrichten die voor 1 juli  kunnen worden afgerond. Grotere klussen halen die deadline waarschijnlijk niet, waardoor alsnog 21% btw over het arbeidsloon moet worden betaald.

Wie nog voor een grote verbouwing staat, kan de aannemer vragen deze op te delen en de kleinere klussen als eerste te verrichten. Zijn deze voor 1 juli afgerond, dan hoeft er nog 6% btw te worden betaald.

Overigens blijft het 6%-tarief ook na 1 juli van kracht voor schilder- stukadoor- en isolatiewerkzaamheden. Als deze klussen binnen een groot renovatieproject vallen, is het fiscaal handig deze apart te laten verrichten.

Gerelateerd nieuwsbericht:

Tot 1 juli voordelig verbouwen 

Meer informatie

Meer over btw-tarieven
Bericht Rijksoverheid

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers