Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Amsterdam onveiligste gemeente van Nederland

Geplaatst op 13 mei 2015 , bijgewerkt 13 mei 2015, 10:47

Amsterdam is net als vorig jaar de onveiligste gemeente van Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse AD Misdaadmeter, die zich baseert op cijfers van de politie.

De hoofdstad heeft de twijfelachtige topnotering vooral te danken aan het aantal gevallen van zakkenrollen, straatroven en mishandelingen. Wel zag Amsterdam de criminaliteit ten opzichte van een jaar eerder over de gehele lijn dalen.

Maastricht en Rotterdam maken de top drie compleet. Uit de AD Misdaadmeter zou blijken dat de hoge notering van Maastricht kenmerkend is voor de problemen in het zuiden van het land. Zowel Limburg als Noord-Brabant kampen met meer criminaliteit dan andere provincies. Het gaat dan vooral om drugsdelicten, overvallen, woninginbraken en autodiefstallen.

Wie het minste risico wil lopen om slachtoffer te worden van een misdrijf, moet in het noorden zijn. Zo kwam de krap 19.000 zielen tellende gemeente Zuidhorn dit jaar als veiligste uit de bus. De Groningse gemeente wordt gevolgd door twee andere plattelandsgemeenten: het Zeeuwse Kapelle en het Zuid-Hollandse Korendijk.

Meer informatie
Bekijk de criminaliteitscijfers van uw gemeente

Lees meer over inbraakpreventie

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.