Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

‘Rioolbelasting omhoog’

Geplaatst op 01 jun 2015 , bijgewerkt 01 jun 2015, 22:00

Acht op de tien gemeenten verwachten dat de rioolheffing de komende jaren omhoog moet. Dat blijkt uit het vandaag verschenen jaarlijkse onderzoek Gemeentelijke Barometer van ingenieursbureau Royal Haskoning en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

De verhoging is nodig om in de toekomst overlast door regen als gevolg van klimaatverandering zo veel mogelijk te beperken.
 
Aan de barometer deden 185 gemeenten mee. Zo’n 16 % van de deelnemers vindt het goed als de rioolheffing met 10 % of meer stijgt, 30 % van de gemeenten is van mening dat deze belasting niet meer dan 10 % omhoog mag gaan.
 
Het extra geld uit de hogere rioolheffing kunnen gemeenten bijvoorbeeld steken in plannen voor gebieden waar overtollige regen tijdelijk opgevangen kan worden. Veel gemeenten willen wateroverlast vooral bestrijden in nieuwbouwgebieden en herinrichting van de openbare ruimte.

Download gratis het onderzoek

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.