Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

‘Rioolbelasting omhoog’

Geplaatst op 01 jun 2015 , bijgewerkt 01 jun 2015, 22:00

Acht op de tien gemeenten verwachten dat de rioolheffing de komende jaren omhoog moet. Dat blijkt uit het vandaag verschenen jaarlijkse onderzoek Gemeentelijke Barometer van ingenieursbureau Royal Haskoning en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

De verhoging is nodig om in de toekomst overlast door regen als gevolg van klimaatverandering zo veel mogelijk te beperken.
 
Aan de barometer deden 185 gemeenten mee. Zo’n 16 % van de deelnemers vindt het goed als de rioolheffing met 10 % of meer stijgt, 30 % van de gemeenten is van mening dat deze belasting niet meer dan 10 % omhoog mag gaan.
 
Het extra geld uit de hogere rioolheffing kunnen gemeenten bijvoorbeeld steken in plannen voor gebieden waar overtollige regen tijdelijk opgevangen kan worden. Veel gemeenten willen wateroverlast vooral bestrijden in nieuwbouwgebieden en herinrichting van de openbare ruimte.

Download gratis het onderzoek

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers