Actueel

Wat er gebeurt op de woningmarkt

Vereniging Eigen Huis houdt je graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de woningmarkt. We publiceren geregeld nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Gemiddeld huishouden stoot jaarlijks 23 ton CO2 uit

Geplaatst op 05 okt 2015 , bijgewerkt 05 okt 2015, 08:25

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft inzichtelijk gemaakt hoeveel CO2 een gemiddeld gezin jaarlijks uitstoot en hoe zij die kunnen verminderen.

Volgens de milieuorganisatie stoot een gezin van 2,2 personen 23.000 kilo  uit per jaar. Dat is vergelijkbaar met de hoeveelheid CO2 die vrij komt wanneer iemand 2,5 keer de wereld rond rijdt  in een auto. De meeste CO2 komt vrij in de categorieën vervoer en voeding (beide 5,6 ton). Op de tweede plaats volgt het energiegebruik in huis (4,1 ton).

Milieu Centraal meldt ook hoe huishoudens de uitstoot van CO2 kunnen verminderen. Enkele tips: vier dichter bij huis vakantie, isoleer de spouwmuur, installeer zonnepanelen, stook zuinig en ga vaker met openbaar vervoer naar het werk.

Milieu Centraal heeft de berekening gemaakt vanwege de Dag van de Duurzaamheid, komende vrijdag, en de VN-klimaattop in december.

Meer informatie
Bereken uw CO2-uitstoot
Naar Milieu Centraal

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers