Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woningverkoop 26 procent gestegen

Geplaatst op 16 okt 2015 , bijgewerkt 16 okt 2015, 07:02

In september verwisselden 16.324 woningen van eigenaar. Dat is een stijging van ruim 26% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

De toegenomen verkoop betreft alle woningtypen. Twee-onder-een-kapwoningen waren met een verkoopstijging van ruim 32% vorige maand het meest in trek. Bij appartementen was de toename met 13,5% het geringst.

In alle provincies zijn de afgelopen maand meer huizen verkocht. Friesland voert de lijst aan met een verkoopplus van bijna 43%. De kleinste stijging werd opgetekend in Drenthe: 9,5%.

Het Kadaster registreerde ten slotte in september 23.598 nieuwe hypotheken. Dit betekent een stijging van ruim 29% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Meer informatie
Meer woningmarktcijfers

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.