Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningverkoop 26 procent gestegen

Geplaatst op 16 okt 2015 , bijgewerkt 16 okt 2015, 07:02

In september verwisselden 16.324 woningen van eigenaar. Dat is een stijging van ruim 26% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

De toegenomen verkoop betreft alle woningtypen. Twee-onder-een-kapwoningen waren met een verkoopstijging van ruim 32% vorige maand het meest in trek. Bij appartementen was de toename met 13,5% het geringst.

In alle provincies zijn de afgelopen maand meer huizen verkocht. Friesland voert de lijst aan met een verkoopplus van bijna 43%. De kleinste stijging werd opgetekend in Drenthe: 9,5%.

Het Kadaster registreerde ten slotte in september 23.598 nieuwe hypotheken. Dit betekent een stijging van ruim 29% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Meer informatie
Meer woningmarktcijfers

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers