Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Blok wil Energiebesparingsfonds meer promoten

Geplaatst op 28 dec 2015 , bijgewerkt 28 dec 2015, 11:49

Minister Blok (Wonen) bekijkt wat moet gebeuren om het gebruik van het Energiebesparingsfonds te stimuleren. De minister zegt dit in een brief die hij voor de kerstdagen aan de Kamer stuurde. 

Sinds twee jaar kunnen huiseigenaren die hun huis beter willen isoleren een lening aanvragen via het Energiebesparingsfonds. Er zit 300 miljoen in het fonds, maar er is nog maar voor 36 miljoen euro aan aanvragen gedaan.

Een Kamermeerderheid van PvdA, CDA, SP, D66, GroenLinks en ChristenUnie drong er al eerder op aan te kijken wat er moet gebeuren om het gebruik van de lening te stimuleren. Blok zou de regeling makkelijker en toegankelijker moeten maken. De minister heeft nu in een brief aan de Kamer toegezegd dat hij gaat kijken naar de mogelijkheden, maar dat hij daarvoor tot april 2016 nodig heeft. 

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers