Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Utrecht schaft erfpacht af

Geplaatst op 12 jan 2015 , bijgewerkt 12 jan 2015, 15:35

De gemeente Utrecht schaft erfpacht af. In het coalitieakkoord was deze afspraak al gemaakt, maar nu wordt deze ook uitgevoerd. Dat meldt De Telegraaf.

Met de nieuwe plannen worden huiseigenaren ook eigenaar van de grond. Eerst gaat dat gelden voor nieuwbouw, later ook voor bestaande huizen. 'Mensen die een huis kopen en een grondprijs betalen die uitgaat van de marktwaarde, moeten ook het volle eigendom hebben van deze grond', aldus VVD-wethouder Kees Geldof in de krant.

Utrecht is de eerste van de vier grote steden die  overgaat tot afschaffing van erfpacht.

De gemeenteraad van Amsterdam stemde onlangs voorlopig in met een herziening van het erfpachtstelsel per 2016. Huiseigenaren krijgen dan de mogelijkheid hun erfpachtcanon eeuwigdurend af te kopen.

Meer informatie:
Dossier erfpacht

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers