Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer inbraken tijdens de feestdagen

Geplaatst op 12 jan 2015 , bijgewerkt 12 jan 2015, 23:00

Inbrekers hebben niet stil gezeten tijdens de afgelopen feestdagen. Tijdens oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag zijn minstens 322 inbraken gepleegd. Dit blijkt uit gegevens van de politie.

Op eerste en tweede kerstdag was het dievengilde ook actiever dan normaal, met respectievelijk 255 en 224 inbraken. Op 5 december werd 237 keer ingebroken. Ter vergelijking: gemiddeld werd 127 keer per dag ingebroken in de afgelopen negen maanden. 

Stijging


Het aantal inbraken is in de laatste drie maanden van het jaar flink gestegen. In de voorgaande twee kwartalen was telkens sprake van zo’n 14.000 inbraken. In oktober, november en december werden 19.729 inbraken bij de politie aangegeven.

Lees meer over inbraakpreventie

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.