Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer inbraken tijdens de feestdagen

Geplaatst op 12 jan 2015 , bijgewerkt 12 jan 2015, 23:00

Inbrekers hebben niet stil gezeten tijdens de afgelopen feestdagen. Tijdens oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag zijn minstens 322 inbraken gepleegd. Dit blijkt uit gegevens van de politie.

Op eerste en tweede kerstdag was het dievengilde ook actiever dan normaal, met respectievelijk 255 en 224 inbraken. Op 5 december werd 237 keer ingebroken. Ter vergelijking: gemiddeld werd 127 keer per dag ingebroken in de afgelopen negen maanden. 

Stijging


Het aantal inbraken is in de laatste drie maanden van het jaar flink gestegen. In de voorgaande twee kwartalen was telkens sprake van zo’n 14.000 inbraken. In oktober, november en december werden 19.729 inbraken bij de politie aangegeven.

Lees meer over inbraakpreventie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers