Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Urgentielijst Gasschade aangeboden aan Kamercommissie

Geplaatst op 16 jan 2015 , bijgewerkt 16 jan 2015, 15:00

Vereniging Eigen Huis heeft vrijdag in Groningen haar Urgentielijst Gasschade aangeboden aan de vaste Kamercommissie van Economische Zaken.

Inwoners van het gaswinningsgebied in Groningen maken zich grote zorgen over hun veiligheid, de afhandeling van complexe schades, de waardedaling van hun huis en over hun onverkoopbare woningen. Zo blijkt uit de Urgentielijst Gasschade van Vereniging Eigen Huis. De vereniging vraagt de Tweede Kamer met oplossingen te komen.

‘Mensen moeten meteen worden geholpen, zonder dat eerst moet worden bepaald wie welk deel van de schade op zich neemt. Primair is de Nederlandse Aardolie Maatschappij verantwoordelijk. Daarom wil de vereniging een omkering van de bewijslast,’ zegt Cindy van de Velde, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis.

De Urgentielijst Gasschade is een online meldpunt van Vereniging Eigen Huis. Sinds de opening in september 2014 zijn 432 meldingen binnengekomen van gedupeerden door de gaswinning in Groningen. Bijna een kwart van de mensen vindt dat de schadeafhandeling te lang duurt. Soms wachten mensen al meer dan twee jaar op herstel, terwijl de staat van hun huis verslechtert. Bijna honderd meldingen gaan over een onduidelijke vaststelling van de schade. Ook voelen mensen zich onbehoorlijk behandeld door de taxateur.

Meer informatie
Persbericht Urgentielijst Gasschade
Video Groningse gedupeerde
Dossier Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.