Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe website: huisonderwater.eu

Geplaatst op 19 jan 2015 , bijgewerkt 19 jan 2015, 09:00

Huiseigenaren die 'onder water' staan, kunnen nu voor informatie en advies terecht bij de website huisonderwater.eu. De site is een initiatief van de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK) en het ministerie van Sociale Zaken.

Een huis staat zogenoemd onder water als de hypotheekschuld hoger is dan de actuele woningwaarde. Bij verkoop van de woning ontstaat dan een restschuld. Ruim een miljoen woningbezitters hebben hiermee te maken.

Volgens de NVVK stijgt onder woningbezitters de vraag naar toegankelijke, actuele informatie over de onderwaterproblematiek. Met de website hopen de initiatiefnemers door goede voorlichting eventuele financiële schade te minimaliseren. Er zijn diverse oplossingen om uit de problemen te komen, zoals het aanpassen van uitgaven, extra aflossen, restschuldfinanciering of het aanpassen van de hypotheek. De site geeft hier meer informatie over.

Vereniging Eigen Huis ondersteunt het initiatief. Zo verwijst huisonderwater.eu geregeld naar de site van de vereniging met meer informatie en adviezen voor woningbezitters.

Meer informatie

De nieuwe website www.huisonderwater.eu
Lees meer over verkopen met restschuld
Kassa fragment 'Huis onder water' terugkijken
 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers