Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nieuwe website: huisonderwater.eu

Geplaatst op 19 jan 2015 , bijgewerkt 19 jan 2015, 09:00

Huiseigenaren die 'onder water' staan, kunnen nu voor informatie en advies terecht bij de website huisonderwater.eu. De site is een initiatief van de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK) en het ministerie van Sociale Zaken.

Een huis staat zogenoemd onder water als de hypotheekschuld hoger is dan de actuele woningwaarde. Bij verkoop van de woning ontstaat dan een restschuld. Ruim een miljoen woningbezitters hebben hiermee te maken.

Volgens de NVVK stijgt onder woningbezitters de vraag naar toegankelijke, actuele informatie over de onderwaterproblematiek. Met de website hopen de initiatiefnemers door goede voorlichting eventuele financiƫle schade te minimaliseren. Er zijn diverse oplossingen om uit de problemen te komen, zoals het aanpassen van uitgaven, extra aflossen, restschuldfinanciering of het aanpassen van de hypotheek. De site geeft hier meer informatie over.

Vereniging Eigen Huis ondersteunt het initiatief. Zo verwijst huisonderwater.eu geregeld naar de site van de vereniging met meer informatie en adviezen voor woningbezitters.

Meer informatie

De nieuwe website www.huisonderwater.eu
Lees meer over verkopen met restschuld
Kassa fragment 'Huis onder water' terugkijken
 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.