Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Run op Groningse bevingssubsidie

Geplaatst op 23 jan 2015 , bijgewerkt 23 jan 2015, 10:34

De subsidie van € 4.000 voor energiebesparende maatregelen voor woningen in het Groningse aardbevingsgebied, is zeer gewild. Sinds de openstelling van de Regeling Waardevermeerdering begin november vorig jaar, zijn bijna 5.000 aanvragen geregistreerd.

Dit maakte het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), de instantie waar de toelage kan worden aangevraagd, bekend. In totaal is € 125 miljoen beschikbaar voor zaken als zuinige verwarmingsketels, zonnepanelen en isolatie, waarmee de waarde van woningen in het gaswinningsgebied kan worden verhoogd.

Alleen inwoners van de gemeenten Winsum, Loppersum, Delfzijl, Eemsmond, Appingedam, De Marne, Ten Boer, Slochteren en Bedum komen voor de subsidie in aanmerking.

Ondanks de stormloop op de toelage, zit er volgens de SNN nog voldoende geld in het fonds.

Meer informatie
Dossier Groningen

Meer over subsidies voor energiebesparing

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers