Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Run op Groningse bevingssubsidie

Geplaatst op 23 jan 2015 , bijgewerkt 23 jan 2015, 10:34

De subsidie van € 4.000 voor energiebesparende maatregelen voor woningen in het Groningse aardbevingsgebied, is zeer gewild. Sinds de openstelling van de Regeling Waardevermeerdering begin november vorig jaar, zijn bijna 5.000 aanvragen geregistreerd.

Dit maakte het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), de instantie waar de toelage kan worden aangevraagd, bekend. In totaal is € 125 miljoen beschikbaar voor zaken als zuinige verwarmingsketels, zonnepanelen en isolatie, waarmee de waarde van woningen in het gaswinningsgebied kan worden verhoogd.

Alleen inwoners van de gemeenten Winsum, Loppersum, Delfzijl, Eemsmond, Appingedam, De Marne, Ten Boer, Slochteren en Bedum komen voor de subsidie in aanmerking.

Ondanks de stormloop op de toelage, zit er volgens de SNN nog voldoende geld in het fonds.

Meer informatie
Dossier Groningen

Meer over subsidies voor energiebesparing

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.