Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Investeren in energiebesparing juist nu lonend

Geplaatst op 27 jan 2015 , bijgewerkt 27 jan 2015, 11:35

Het is juist nu lonend om te investeren in energiebesparing, stelt voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal op basis van eigen berekeningen. De spaarrente staat met 1 à 1,5% op het laagste niveau van de afgelopen tien jaar.

‘Nu je geld besteden aan energiebesparing betekent dat je straks geld overhoudt, omdat je dan minder energiekosten hebt’, aldus woordvoerder Marlon Mintjes van Milieu Centraal. Het rendement op bijvoorbeeld woningisolatie is vergelijkbaar met 7 tot 12% rente op een spaarrekening. 

Spouwmuurisolatie levert het meeste op: evenveel als een fictieve spaarrekening met 12% rente. ‘Dit rendement is vele malen groter dan het rentepercentage van minder dan anderhalf procent dat je bij de meeste banken in Nederland nu op je spaarrekening krijgt.’

Zelfs als de gasprijs de komende 25 jaar gelijk zou blijven, is het rendement van de investering in spouwmuurisolatie nog 9% en ligt het daarmee boven de huidige spaarrente. Spouwmuurisolatie kost voor een gemiddelde eengezinswoning ongeveer 2.000 euro. In het eerste jaar is de besparing op de energierekening zo’n 570 euro.

Woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd hebben bij de bouw geen spouwmuurisolatie gekregen. Naar schatting zijn er in Nederland nog één miljoen koopwoningen en 700.000 huurwoningen zonder geïsoleerde spouwmuur.

Lees welke maatregelen u kunt nemen om energie te besparen

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.