Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Vraag Groningers wat ze zelf willen'

Geplaatst op 28 jan 2015 , bijgewerkt 28 jan 2015, 12:19

Vraag de Groningers eindelijk eens zelf wat ze als oplossing zien voor hun problemen door de gaswinning. Dat betoogt Vereniging Eigen Huis op 28 januari tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over de gaswinningsproblematiek.

De vereniging roept de Tweede Kamer op in te grijpen in de huidige stagnerende aanpak van de problemen in Groningen. 'Alleen als met alle inwoners wordt gesproken over de oplossing die zij zien voor hun situatie, is een vertrouwenwekkende aanpak mogelijk', stelt Rob Mulder, directeur kennis en belangenbehartiging. 'De overheid moet haar verantwoordelijkheid nemen en de regie pakken.'

Peiling Groningers

Volgens de vereniging wordt veel teveel over de hoofden van de mensen heen gepraat en besloten. Daarom vroeg zij haar Groningse leden afgelopen weekend in een peiling naar hun eigen oplossing. Dat resulteerde binnen twee dagen in vijfhonderd reacties.

Daaruit blijkt onder meer dat mensen willen dat ze eindelijk serieus worden genomen, dat ze een mogelijkheid tot uitkoop krijgen als hun woningen onverkoopbaar blijken, dat hun woningen aardbevingsbestendig worden gemaakt, dat de gaskraan verder dichtgaat. 'Niets is zo pijnlijk als bij (financieel) leed onpersoonlijk bejegend te worden', zo luidt een reactie.

Lees meer:
Spreektekst Rob Mulder en reacties peiling Groningers (pdf)
Persbericht Vereniging Eigen Huis (28 januari 2015)
Dossier Gasschade Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.