Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Flinke toename klachten keukenverkopers

Geplaatst op 28 jan 2015 , bijgewerkt 28 jan 2015, 23:00

Het aantal klachten over agressieve keukenverkopers is vorig jaar met bijna 40% gestegen. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag bekend.

Het aantal meldingen groeide tot 750, een toename van 210 ten opzichte van 2013. De ACM stelt dat mensen vaak onder druk worden gezet om meteen ‘ja’ te zeggen in de keukenzaak. Een verkoper tekent de hele keuken uit en biedt een mooie korting aan, die alleen geldt als de klant meteen beslist. Maar een offerte tekenen in de winkel is niet vrijblijvend. Het betekent dat de klant het aanbod accepteert. Dat weten consumenten soms niet.

Kopers die later toch af willen van de koop, worden vaak geconfronteerd met hoge annuleringskosten, tot wel 30% van het aankoopbedrag.

Gaat u een keuken kopen? Bereid u goed voor.
Gebruik onze checklist Keuken kopen en lees de ervaringen van onze mystery shopper bij de keukenleveranciers.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.