Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Flinke toename klachten keukenverkopers

Geplaatst op 28 jan 2015 , bijgewerkt 28 jan 2015, 23:00

Het aantal klachten over agressieve keukenverkopers is vorig jaar met bijna 40% gestegen. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag bekend.

Het aantal meldingen groeide tot 750, een toename van 210 ten opzichte van 2013. De ACM stelt dat mensen vaak onder druk worden gezet om meteen ‘ja’ te zeggen in de keukenzaak. Een verkoper tekent de hele keuken uit en biedt een mooie korting aan, die alleen geldt als de klant meteen beslist. Maar een offerte tekenen in de winkel is niet vrijblijvend. Het betekent dat de klant het aanbod accepteert. Dat weten consumenten soms niet.

Kopers die later toch af willen van de koop, worden vaak geconfronteerd met hoge annuleringskosten, tot wel 30% van het aankoopbedrag.

Gaat u een keuken kopen? Bereid u goed voor.
Gebruik onze checklist Keuken kopen en lees de ervaringen van onze mystery shopper bij de keukenleveranciers.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers