Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer hypotheekaanvragen in januari

Geplaatst op 05 feb 2015 , bijgewerkt 05 feb 2015, 10:00

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) registreerde in januari circa 13.800 hypotheekaanvragen. Dat is 14 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

‘Het jaar 2015 start uitstekend voor hypotheekaanvragen. Dit was de beste januari in drie jaar’, zegt HDN-directeur Dorine van Basten. Ten opzichte van december 2014 daalde het aantal aanvragen weliswaar met 48%, maar in december zijn er altijd veel meer aanvragen dan in januari.

HDN regelt het elektronische verkeer tussen adviseurs en aanbieders van hypotheken, met uitzondering van de Rabobank. Het netwerk registreert daardoor ongeveer 75% van alle hypotheekaanvragen in Nederland.

Highlights HDN
Hypotheek afsluiten

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers