Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Proef flexwerkershypotheek uitgebreid

Geplaatst op 10 feb 2015 , bijgewerkt 10 feb 2015, 13:07

Ook werknemers van uitzendorganisatie Tempo Team en detacheerder Yacht kunnen binnenkort in aanmerking komen voor een perspectiefverklaring. Hiermee kunnen werkenden zonder een vast arbeidscontract eenvoudiger een hypotheek afsluiten.

Dit maken de initiatiefnemers van de perspectiefverklaring, uitzendorganisatie Randstad, hypotheekverstrekker Obvion en Vereniging Eigen Huis bekend. Volgens de betrokken partijen moeten ook flexwerkers een hypotheek kunnen krijgen. Geldverstrekkers behandelen vrijwel alleen aanvragen van mensen met een vast contract. Toch zijn tijdelijke contracten in de huidige arbeidsmarkt steeds meer de norm.

Volgens Randstad, Obvion en Vereniging Eigen Huis zou vooral iemands perspectief bepalend moeten zijn bij een hypotheekaanvraag: diens opleiding, werkervaring, competenties, functie, flexibiliteit, woon- en werkregio en de situatie op de arbeidsmarkt.

Samenleving verandert

'De hypothekenbranche is nog steeds ouderwets', zegt marketingmanager Cynthia Tulp van Obvion. 'Banken werken sinds jaar en dag volgens dezelfde principes, terwijl de samenleving continu verandert. Met de perspectiefverklaring nemen we de consument als uitgangspunt. Wij vinden dat iedereen een huis moet kunnen kopen, ook als je geen vast arbeidscontract hebt.'

De organisaties onderzochten een jaar lang of een perspectiefverklaring de kans op een hypotheek vergroot. Zo'n 10.000 flexwerkers die door Randstad waren gedetacheerd, kwamen voor een dergelijke verklaring in aanmerking. Met een perspectiefverklaring kan de aanvrager vervolgens via Eigen Huis Hypotheekservice bij Obvion terecht. Ruim 400 flexwerkers vroegen een verklaring aan, 90 zijn er tot dusver verstrekt. Inmiddels zijn de eerste huizen met behulp van de perspectiefverklaring gekocht.

Lees meer over de hypotheekaanvraag 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.