Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Recordaantal mensen wisselden van energieleverancier

Geplaatst op 16 feb 2015 , bijgewerkt 16 feb 2015, 13:09

Ruim twee miljoen consumenten stapten in 2014 over naar een andere energieleverancier. Nooit eerder wisselden zoveel mensen van leverancier. Dit blijkt uit gegevens van Energie-Nederland, de koepel van energiebedrijven.

Volgens de brancheorganisatie laat het cijfer zien dat de overstapdrempel laag is. Ook zegt ze dat collectieve inkoopacties en online prijsvergelijkers het vergelijken van aanbiedingen en overstappen vergemakkelijken.

In 2014 stapte 13,2 % van de Nederlandse consumenten en bedrijven over naar een andere energieleverancier. In 2013 was dit nog 12,1 %. In 2007 werd de grens van één miljoen overstappers overschreden.

Collectieve Inkoop Energie

Vereniging Eigen Huis heeft inmiddels zestien keer de Collectieve Inkoop Energie georganiseerd. Al ruim 360 duizend huishoudens besparen dankzij deze inkoopactie gemiddeld € 245 op hun energierekening. Meedoen? Schrijf u gratis en vrijblijvend in op veiligsamenoverstappen.nl. U ontvangt uiterlijk binnen twee weken uw persoonlijke aanbod, afgestemd op uw energieverbruik.

Meer informatie

Overstappen naar een andere energieleverancier

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden