Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nieuw onderzoek woningmarkt Groningen

Geplaatst op 18 feb 2015 , bijgewerkt 18 feb 2015, 16:58

Er komt een nieuw onderzoek naar de gevolgen van aardbevingen voor de woningmarkt in negen Groningse aardbevingsgemeenten. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Het onderzoek moet in het najaar klaar zijn en gaat maximaal 400 duizend euro kosten. De provincie Groningen, de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en het ministerie van Economische Zaken delen de kosten. Bureau OTB, onderdeel van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, voert het uit.

'Hier in Groningen kun je je huis echt niet kwijt', zegt Jacques Wallage, voorzitter van overlegorgaan de Dialoogtafel, in de krant. 'We weten nog steeds niet hoe de woningmarkt afwijkt van die van de rest van Nederland. Daar moet dit onderzoek meer duidelijkheid over geven.'

Waardeontwikkeling

Volgens Wallage is in de Dialoogtafel nadrukkelijk afgesproken dat het onderzoek geen herhaling moet worden van de onderzoeken van bureau Ortec. Daarop kwam veel kritiek, omdat ze de waardeontwikkeling van woningen niet goed in kaart zouden hebben gebracht.

De belangrijkste thema's van het nieuwe onderzoek zijn de waardeontwikkeling en verkoopbaarheid van huizen in het aardbevingsgebied.

Het onderzoek moet een database opleveren waarin per huis een uitgebreide beschrijving is opgenomen. Inclusief schade- en bevingsgeschiedenis. De database moet toegankelijk worden voor overheden, burgers en andere belanghebbenden.

Lees meer:
Dossier Gasschade Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.