Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Energielabels zichtbaar op Funda

Geplaatst op 19 feb 2015 , bijgewerkt 19 feb 2015, 14:10

Funda.nl vermeldt sinds kort hoe energiezuinig getoonde huizen zijn. Zo is op de huizenwebsite te zien of een woning een voorlopig of definitief energielabel heeft.

Op Funda.nl staan bijna 235.0000 huizen te koop. Daarvan hebben op dit moment rond de 21 duizend huizen een definitief energielabel.

Alle huiseigenaren in Nederland hebben in januari en februari een voorlopig energielabel ontvangen. Mensen die hun huis verkopen, moeten dit voorlopige energielabel online omzetten naar een definitieve. Deze handeling is vergelijkbaar met de vooringevulde aangifte van de Belastingdienst. Huiseigenaren die bij verkoop van hun woning geen definitief label hebben, riskeren een boete van maximaal € 400. De registratie van een definitief label kost maximaal enkele tientjes.

Stimulans

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hiermee wil de overheid huiseigenaren stimuleren hun huis energiezuiniger te maken. Het voorlopige energielabel is gebaseerd op openbare gegevens van de woning van onder meer het Kadaster. De zuinigste huizen krijgen energielabel A, energieslurpende woningen label G.

Meer informatie
Uitleg over het energielabel

Gerelateerde nieuwsberichten
Blog Rob Mulder: 'Energielabel succesvol geregistreerd' (februari 2015)
8.500 huishoudens met definitief energielabel (januari 2015)
Alle huiseigenaren een energielabel (januari 2015)
Tweede Kamer akkoord met nieuw energielabel (juli 2014)

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden