Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Energielabels zichtbaar op Funda

Geplaatst op 19 feb 2015 , bijgewerkt 19 feb 2015, 14:10

Funda.nl vermeldt sinds kort hoe energiezuinig getoonde huizen zijn. Zo is op de huizenwebsite te zien of een woning een voorlopig of definitief energielabel heeft.

Op Funda.nl staan bijna 235.0000 huizen te koop. Daarvan hebben op dit moment rond de 21 duizend huizen een definitief energielabel.

Alle huiseigenaren in Nederland hebben in januari en februari een voorlopig energielabel ontvangen. Mensen die hun huis verkopen, moeten dit voorlopige energielabel online omzetten naar een definitieve. Deze handeling is vergelijkbaar met de vooringevulde aangifte van de Belastingdienst. Huiseigenaren die bij verkoop van hun woning geen definitief label hebben, riskeren een boete van maximaal € 400. De registratie van een definitief label kost maximaal enkele tientjes.

Stimulans

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hiermee wil de overheid huiseigenaren stimuleren hun huis energiezuiniger te maken. Het voorlopige energielabel is gebaseerd op openbare gegevens van de woning van onder meer het Kadaster. De zuinigste huizen krijgen energielabel A, energieslurpende woningen label G.

Meer informatie
Uitleg over het energielabel

Gerelateerde nieuwsberichten
Blog Rob Mulder: 'Energielabel succesvol geregistreerd' (februari 2015)
8.500 huishoudens met definitief energielabel (januari 2015)
Alle huiseigenaren een energielabel (januari 2015)
Tweede Kamer akkoord met nieuw energielabel (juli 2014)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers