Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Wind belangrijkste bron groene stroom

Geplaatst op 26 feb 2015 , bijgewerkt 26 feb 2015, 09:07

Wind was vorig jaar de belangrijkste bron voor duurzame stroom. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De elektriciteitsproductie uit wind lag in 2014 8 procent hoger dan in 2013. De productie uit biomassa was vorig jaar 16 % lager dan het jaar ervoor. In totaal werd er vorig jaar iets minder duurzame stroom opgewekt, dan het jaar ervoor: 11,7 miljard kWh.

De stroomproductie van windturbines nam toe door uitbreiding van de capaciteit. Afgelopen jaar steeg die met 150 megawatt tot ongeveer 2.850 megawatt, omdat de bouw van enkele windparken werd afgerond. De overheid streeft naar 6.000 megawatt op land in 2020.

Vereniging Eigen Huis over windenergie

De Rijksoverheid, provincies, gemeenten en windturbine-exploitanten moeten bij de bouw van één of meer turbines veel meer rekening houden met omwonenden, vindt Vereniging Eigen Huis. Daarom stelde zij zeven spelregels op die moeten zorgen voor meer draagvlak onder omwonenden van windturbines. De zeven regels moeten gelden voor windturbines die binnen twee kilometer van woningen worden gepland.

Meer informatie
Wat is groene stroom?
Zelf groene stroom opwekken met 123 zonne-energie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers