Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuw keurmerk voor cv-ketelonderhoud

Geplaatst op 26 feb 2015 , bijgewerkt 26 feb 2015, 10:15

Minister Stef Blok (Wonen) heeft dinsdag een nieuw keurmerk voor veilig en energiezuinig stoken met cv-ketels gepresenteerd.

Installateurs  met het OK CV-keurmerk onderhouden de cv-ketel en het rookgaskanaal en zijn verplicht de eigenaar van de cv-ketel een schriftelijk energiebesparingsadvies te geven. Installateurs zonder OK CV-keurmerk zijn dat niet verplicht.

Met het keurmerk wil de installatiebranche het aantal ongevallen met cv-ketels verminderen en installaties zuiniger maken. Geen of onvoldoende onderhoud is volgens de branche de belangrijkste oorzaak van ongelukken met cv-ketels. Doelstelling is dat halverwege 2015 100 bedrijven het vrijwillige OK CV-keurmerk hebben.

Het label is ontwikkeld door UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor technische installatiebedrijven en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

Vereniging Eigen Huis vindt dat het een vanzelfsprekendheid moet zijn dat cv-ketels door installateurs en onderhoudsbedrijven goed worden onderhouden. Ook door bedrijven die geen OK CV-keurmerk voeren. Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis: 'Een keurmerk is daarvoor, wat ons betreft, overbodig. Wel juichen we het toe dat de branche aan kwaliteitsverbetering werkt. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat dit de consument op extra kosten jaagt, maar daar lijkt het vooralsnog niet op.'

Meer informatie
Energie besparen met de cv-ketel
Veilige cv-installatie
Ledenkorting onderhoudscontracten van Feenstra
Ketelkiezer van Vereniging Eigen Huis en Feenstra

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid