Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Rechter toetst machtsmisbruik Funda

Geplaatst op 26 feb 2015 , bijgewerkt 26 feb 2015, 12:45

De Amsterdamse rechtbank wil een aanvullend onderzoek naar Funda. Zo moet worden vastgesteld of de huizensite van de NVM misbruik maakt van zijn machtspositie.

Het voorgenomen onderzoek vormt een nieuw hoofdstuk in de al tweeëneenhalf jaar durende bodemprocedure die VBO Makelaar aanspande tegen branchegenoot en Funda-oprichter NVM.

VBO-makelaars betalen meer dan NVM-leden om hun huizen op de site te krijgen. Daarbij wordt het aanbod van makelaars die niet bij de NVM zijn aangesloten veel lager in de zoekresultaten getoond. Volgens VBO Makelaar maken Funda en marktleider NVM daarom misbruik van hun machtspositie.

Ongelijke kansen

Vorig jaar dwong de Autoriteit Consument en Markt de NVM al het aanbod van de concurrentie duidelijker op Funda te vermelden. Ondanks de uitspraak van de kartelwaakhond, moeten huizenzoekers nog steeds lang speuren naar het aanbod van andere makelaarsorganisaties.

Vereniging Eigen Huis vindt dat de consument op basis van zijn zoekopdracht altijd het beste aanbod op Funda moet krijgen te zien, ongeacht welke makelaarsorganisatie daarachter zit. De vereniging wacht het aanvullende onderzoek van de Amsterdamse rechtbank met belangstelling af.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.