Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Alle Nederlanders moeten betalen voor herstel gasschade'

Geplaatst op 01 mrt 2015 , bijgewerkt 01 mrt 2015, 23:00

Alle Nederlanders moeten meebetalen aan de kosten die voortvloeien uit de gaswinning in Groningen. Dat vindt 80 % van de ondervraagde leden van Vereniging Eigen Huis.

Vereniging Eigen Huis vroeg aan 2.300 leden buiten de provincie Groningen of de veiligheid van bewoners in Groningen voorop moet staan en of de financiële consequenties daarvan door alle Nederlanders gedragen moeten worden. Ruim 80 % van de ondervraagden is het met die stelling eens of helemaal eens. De meerderheid van het overige percentage is van mening dat de veroorzakers, en met name de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), alle kosten moet betalen.

Schande

Uit een rapportage van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt dat bij de gaswinning in Groningen jarenlang alleen de opbrengst telde. De veiligheid van burgers in het winningsgebied was tot 2013 ondergeschikt. Daarom mag er volgens Steven Wayenberg, belangenbehartiger Groningen bij Vereniging Eigen Huis, niet langer gesproken worden over gasschade. 'Gasschande is beter op zijn plek.' Vereniging Eigen Huis vindt dat het kabinet, de NAM en overige betrokkenen hun excuses moeten aanbieden aan de Groningers. Wayenberg: 'Deze schande is alleen goed te maken door de belangen van de Groninger voorop te stellen bij toekomstige beslissingen en financiële belangen daaraan ondergeschikt te maken. Er moet haast gemaakt worden met echte maatregelen.'

Meer informatie
Persbericht 2 maart 2015

Brief naar minister Kamp 2 maart 2015

Onderzoeksrapport
Grafiek solidariteitsverdeling
Kaartje Nederland

Dossier Groningen

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.