Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Online seminar helpt bij aangifte

Geplaatst op 02 mrt 2015 , bijgewerkt 02 mrt 2015, 10:30

Vereniging Eigen Huis geeft een toelichting op de aangifte inkomstenbelasting 2014. Dat gebeurt in een online seminar op maandagavond 9 maart om 20.00 uur.

Sinds gisteren is het mogelijk de aangifte inkomstenbelasting over 2014 in te dienen. Dit is het eerste jaar waarin alle mensen online of via de belastingapp aangifte moeten doen. Ruim 102.000 mensen hebben hun aangifte ingediend en opgestuurd, meldde de Belastingdienst gistermiddag al. Bovendien gaf de Belastingdienst tot gistermiddag 166.000 keer de melding op het later nog eens te proberen, vanwege de grote drukte.

Ook dit jaar presenteert de fiscus een vooraf ingevulde aangifte. Bij de online versie kan de burger deze gegevens corrigeren, indien nodig, om vervolgens de aangifte online in te dienen. Via de app aangifte doen is alleen mogelijk als er geen correcties of aanvullingen nodig zijn. Aangifte doen kan dit jaar een maand langer dan vorig jaar: nu tot 1 mei.

Iemand die voor 1 april al aangifte doet, krijgt voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Deze garantie geldt niet voor mensen die hun aangifte na 1 april indienen.

Burgers krijgen in 2015 langer de tijd om de aanslag te betalen: vier maanden. Voorheen was dat zes weken. Over deze periode wordt geen rente berekend.

Deelname aan het online seminar van Vereniging Eigen Huis is mogelijk via een computer of tablet.
Tijdens het seminar is het mogelijk online vragen te stellen. Deelname aan het seminar is kosteloos, maar vooraf aanmelden is verplicht.

Aanmelden voor seminar belastingaangifte

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers